Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015

Ζυμαρικά με μανιτάρια, λεμόνι και θυμάρι.





Υλικά
250 γρ. μανιτάρια σε λεπτές φετούλες (καθαρισμένα)
χυμός 2 λεμονιών και το ξύσμα τους
ελαιόλαδο αρκετούτσικο να τα σκεπάσει
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
θυμάρι μπόλικο
αλάτι και πιπέρι
μαϊντανός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα και φλούδες παρμεζάνας
ζυμαρικό της αρεσκείας μας


Εκτέλεση
......
Ολα τα υλικά σε ένα μπωλ εκτός από το μαϊντανό και το τυρί (μεταξύ μας και χωρίς αυτά τέλειο ήταν). Το λαδάκι να είναι τόσο που να τα καλύπτει όμορφα.

Τα αφήνουμε και ρίχνουμε και κανένα ανακάτεμα μέχρι να φτιάξουμε τα ζυμαρικά μας.

Τα μανιταράκια όπως είναι μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε (άσχετο) και σε σαλάτες μας.
Τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, στραγγίζουμε  και ρίχνουμε μέσα όλο το περιεχόμενο του μπωλ αν έχουμε αντέξει και δεν το έχουμε φάει με το κουτάλι. Οταν δοκιμάσετε, θα καταλάβετε τι εννοώ....
Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό μέσα στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε απαλά, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.
Για πιο πλούσιο πιάτο αλλά κατά τη γνώμη μου περιττό, κοτοπουλάκι ή γαριδούλες περασμένες στο τηγάνι για λίγο μέσα στην κατσαρόλα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...