Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015

Τορτελίνια με διπλές ντομάτες

Και όταν λέμε διπλές ντομάτες εννοούμε φρέσκες  αλλά και λιαστές, σε μια πολύ νόστιμη σαλτσούλα που μαζί με τη ρόκα δίνουν άλλη γεύση σε αυτά τα ζυμαρικά. 

Υλικά
500 γρ τορτελίνια με τυρί
3 ντομάτες σε κομματάκια
1/2 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες σε κομματάκια
3 κουταλιές λάδι από το βάζο με τις λιαστές ντομάτες
3 κουταλιές άσπρο ξύδι
3/4 κουταλάκι δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια φρέσκια ρόκα
100 γρ ανθότυρο ή ρικότα
100 γρ κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
αλάτι-πιπέρι 

Εκτέλεση
Βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες και τα σουρώνουμε κρατώντας ένα φλιτζάνι από το νερό. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τις φρέσκιες και τις λιαστές ντομάτες, το λάδι από τις λιαστές, το ξύδι, το δενδρολίβανο και αλατοπίπερο. Προσθέτουμε τα τορτελίνια, τη ρόκα και το νερό από τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με το κεφαλοτύρι τριμμένο και το ανθότυρο λιωμένο με τα χέρια.

ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...