Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2015

Ριζότο με θαλασσινά και κοτόπουλο (mix παέγιας)


Ενα νόστιμο ρυζότο με mix θαλασσινών για παέγια που έγινε πεντανόστιμο!

Υλικά

500 γρ. θαλασσινά (mix παέγιας)
500 γρ. κοτόπουλο σε μπουκιές
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλ/νο
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 μάτσο μαιντανός ψιλ/νος
1 συσκευασία κονκασέ τομάτας
λίγοι στήμονες κρόκου Κοζάνης
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
1 ποτηράκι λευκό κρασί
3 ποτήρια νερό
500 γρ. ρύζι καρολίνα

Εκτέλεση

Στο ελαιόλαδο σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Κατόπιν σωτάρουμε το κοτόπουλο και τελευταία τα θαλασσινά.

Ρίχνουμε τον κρόκο Κοζάνης, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί.

Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε το κονκασέ και τον πελτέ, αφήνουμε να πάρει μία βράση και προσθέτουμε το νερό.

Κατόπιν ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει, προσέχοντας μην κολλήσει το φαγητό μας.  Ενα δεκάλεπτο πριν το σβήσουμε, ρίχνουμε τον μαιντανό.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...