Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2015

Μπριζόλες με barbeque sauce και πιπερονάτο ρύζι




Yλικά

4 χοιρινές μπριζόλες

Για την σάλτσα BBQ

 2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 φλ. κέτσαπ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
6 κ. σ. καστανή ζάχαρη
4 κ. σ. ξύδι
4 κ. σ. Worcestershire sauce
3 κ. σ. χυμός λεμονιού
χυμός 1 πορτοκαλιού
1 κ. σ. μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
αλάτι και πιπέρι
1 πρέζα καυτερή πάπρικα


Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα μικρή βάζουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι, στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο και τα υπόλοιπα υλικά όλα και βράζουμε τη σάλτσα μας για 10 λεπτά μέχρι να δέσει.

Ψήνουμε τις μπριζόλες μας κανονικά όπως πάντα και 10 λεπτά πριν τις αποσύρουμε από το φούρνο περιχύνουμε με αυτή τη σάλτσα και τις αφήνουμε να μελώσουν.



Για το ρύζι

500 γρ. ρύζι μακρύκοκο
1 κόκκινη,1 πράσσινη ,1 κίτρινη και 1 πορτοκαλί πιπεριά σε κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μικρή ντομάτα τριμμένη
1 καρότο τριμμένο
4 φλ. ζωμός λαχανικών 
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1 φλ. ελαιόλαδο 



Εκτέλεση

Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τις πιπεριές, μετά το σκόρδο και το καρότο, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε ρίγανη και στο τέλος προσθέτουμε την ντομάτα. Αφήνουμε να ενωθούν οι γεύσεις όπως είναι και προσθέτουμε  το ρύζι να σωταριστεί και αυτό λίγο. Υστερα προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών.  Σιγοβράζουμε το ρύζι μέχρι να μείνει χωρίς υγρά, για 15 λεπτά περίπου.



Σερβίρουμε με τις μπριζόλες. 

ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...