Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015

Κόκορας κρασάτος με χοντρά μακαρόνια

Υλικά
1 πακέτο παστιτσάδα Misco παραδοσιακά
1 κόκορα σε μερίδες (2 κιλά περίπου)
1 κρεμμύδι
1 ποτήρι κρασί
2 κουτάκια ντοματάκια ψιλοκομμένα στο χυμό τους
4 φρέσκες ώριμες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
1 κανελόξυλο
4-5 μπαχάρια
2 φύλλα δάφνης
2 σκελίδες σκόρδο
1 πρέζα ζάχαρη
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα τριμμένη μυζήθρα για το σερβίρισμα
αλάτι


Εκτέλεση
Βάζουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε καλά τις μερίδες του κρέατος απ΄όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα και τα φέρνουμε μια δυο βόλτες.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, τις φρέσκες τριμμένες ντομάτες, τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη και 1 ποτήρι νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 1/2 ώρα, μέχρι να μελώσει η σάλτσα του.
Βράζουμε την παστιτσάδα σε άφθονο αλατισμένο νερό και σουρώνουμε.
Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε με τον κόκορα και ξερή μυζήθρα τριμμένη.

ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...