Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015

Χοιρινό σε φέτες με επικάλυψη από φιστικιά

Χοιρινό σε φέτες με επικάλυψη από φιστικιά
Υλικά
1 μπούτι χοιρινό
10 σκελίδες σκόρδο
6 κ. σούπας ολόκληρα πιπέρια
3 κ. σούπας φιστίκια Αιγίνης
Για την επικάλυψη
1 φλ. τσαγιού φιστίκια αιγίνης
1/2 φλ. πολύχρωμα πιπέρια
Εκτέλεση
Χαράζουμε το χοιρινό με ένα μαχαίρι σε διάφορα σημεία και αλατίζουμε. Μπήγουμε σε κάποια σημεία τα σκόρδα με τα πιπέρια και σε άλλα σημεία μπήγουμε τα φιστίκια.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό προσθέτουμε αλάτι και βάζουμε το κρέας να βράσει. Χρειάζεται έξι ώρες περίπου μέχρι να ψηθεί στο εσωτερικό. Ανά διαστήματα ελέγχουμε τη στάθμη του νερού και προσθέτουμε βραστό νερό ώστε να αναπληρώνουμε το νερό που εξατμίζεται.
Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τα πιπέρια και τα φιστίκια και το αλάτι.
Απλώνουμε σε ένα αλουμινόχαρτο το μίγμα από τα τριμμένα φιστίκια βάζουμε το κρέας από πάνω και το κυλάμε ώστε να επικαλυφθεί όλη η επιφάνεια με τα φιστίκια. Τυλίγουμε με το αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Κόβουμε το κρέας σε λεπτές φέτες και το σερβίρουμε κρύο. Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με κρύα σάλτσα μήλου.
                          
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...