Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013

ΟΙ «ΜΕΓΑΛΟΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΩΝ ΑΘΕΙΣΤΩΝ» ΡΙΖΩΝΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ {ΒΙΝΤΕΟ}

Δεκάδες συγκεντρώσεις που ονομάζονται «Μεγαλοεκκλησίες των Αθειστών» από υποστηρικτές και επικριτές ξεφυτρώνουν γύρω από τις ΗΠΑ, αφού βρήκαν επιτυχία στη Μεγάλη Βρετανία απο τις αρχές του έτους. Η κίνηση τροφοδοτείται από την κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.


Την Κυριακή, η εναρκτήρια Συνέλευση της Κυριακής στο Λος Άντζελες προσέλκυσε περισσότερους από 400 συμμετέχοντες, όπου όλοι δεσμεύονται από την πίστη τους στην μη πίστη. Παρόμοιες συγκεντρώσεις στο Σαν Ντιέγκο, Νάσβιλ, Νέα Υόρκη και άλλες πόλεις των ΗΠΑ έχουν συντάξει εκατοντάδες άθεους που αναζητούν τη συντροφικότητα μιας κοινότητας χωρίς θρησκεία ή τελετουργικό.

Οι ιδρυτές, το βρετανικό δίδυμο Sanderson Jones και Pippa Evans, βρίσκονται σήμερα σε μια περιοδία "40 Ημερομηνίες, 40 Νύχτες" γύρω από τις ΗΠΑ και την Αυστραλία με το να διατυμπανίσουν με δωρεές και να προωθούν δεκάδες στίς Κυριακάτικες Συνελεύσεις. Ελπίζουν τα χρήματα να αυξηθουν πάνω από 800,000 δολάρια που θα βοηθήσουν τους άθεους να προωθήσουν τις συναθροίσεις τους σε όλο τον κόσμο.

Δείτε το βίντεο


ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...