Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2013

Βυθίζονται στην κατάθλιψη οι Έλληνες- Ραγδαία αύξηση των σοβαρών περιστατικών!Μεγάλη αύξηση των περιστατικών κατάθλιψης καταγράφεται τα τελευταία δύο χρόνια στη χώρα μας λόγω της οικονομικής κρίσης.


Συγκεκριμένα, μελέτη του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής του Πανεπιστημίου Αθηνών διαπιστώνει σημαντική αύξηση των σοβαρών καταθλιπτικών επεισοδίων από το 2011 έως σήμερα, σε ποσοστό πάνω από 50%. Αίσθηση, προκαλεί το ότι η μηνιαία επικράτηση της μείζονος κατάθλιψης, δηλαδή της νόσου που πρέπει να αντιμετωπίζεται άμεσα με θεραπευτικές μεθόδους και ιατρική παρέμβαση φθάνει σε ποσοστό 12,3% του πληθυσμού από το 8,2% που ήταν πριν από δυο χρόνια.

Πλήττει, σύμφωνα με όσα σημειώνει το ertopen.com, κυρίως γυναίκες και άτομα με χαμηλά εισοδήματα

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία της έρευνας που δείχνουν ότι η εμφάνιση κατάθλιψης είναι πιο συχνή σε όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα (εισόδημα 0-400 ευρώ, άνεργοι και υποαπασχολούμενοι).

Επίσης, βάσει της μελέτης, οι ομάδες του πληθυσμού που πλήττονται περισσότερο είναι οι γυναίκες, τα άτομα ηλικίας 35 - 44 και 55 - 64 ετών καθώς και τα άτομα με χαμηλό εκπαιδευτικό επίπεδο.

Σημειώνεται ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο σε τυχαίο αντιπροσωπευτικό δείγμα του πληθυσμού.


ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...