Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013

Μαθητές αγοράζουν από τα κυλικεία με “τεφτέρι”!!!Την κατάσταση που βιώνουν καθημερινά οι ιδιοκτήτες κυλικείωνστα σχολεία περιγράφει..
η πρόεδρος της Ομοσπονδίας τους, με αφορμή την εγκύκλιο του υπ. Υγείας για τους κανόνες στα κυλικεία.“Εκατοντάδες σχολικά κυλικεία έχουν ήδη κλείσει. Πολλά απλώς επιβιώνουν. Κανένας δεν ξέρει τι μας ξημερώνει. Χωρίς αστεία, τα περισσότερα κυλικεία χρωστάνε ΟΑΕΕ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, φόρους, χαράτσια, ακόμη και τη συνδρομή στο Επιμελητήριο! ”. Με αυτά τα λόγια η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κυλικείων Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολείων, Φραντζέσκα Τατούλη περιγράφει την κατάσταση που βιώνουν τα σχολικά κυλικεία, με αφορμή τη νέα εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας που καθορίζει τους κανόνες υγιεινής τους και των προϊόντων που διατίθενται σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία.


“Μοιραζόμαστε την κρίση με τα παιδιά”

“Έχουμε πολλά παιδιά που μόνο βλέπουν. Ξέρετε τι κάνουμε οι περισσότεροι; Τους δίνουμε κάτι να φάνε και για να μη τα προσβάλουμε τα γράφουμε δήθεν ως χρωστούμενα. Ξέρουμε την κατάσταση αυτών των παιδιών και των γονιών τους που είναι άνεργοι ή πάμπτωχοι. Μετά τα σβήνουμε μόνοι μας από το «τεφτέρι». Μέσα στη δική μας κρίση μοιραζόμαστε τη κρίση και με τα παιδιά” σχολιάζει η ίδια σε δηλώσεις της που δημοσιεύονται στην ηλεκτρονική σελίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

Η κ. Τατούλη αναφέρει ότι η νέα εγκύκλιος έφερε μια σημαντική ανατροπή. Απαγόρευε την διάθεση τυροπιτών με σφολιάτα. Ως αιτία προβάλλονται τα πολλά λιπαρά που έχουν και επιβαρύνουν την υγεία των παιδιών. «Το θέμα δεν είναι ότι την απαγόρευσαν αλλά ότι αυτό γίνεται στο "παραπέντε" της σχολικής χρονιάς πράγμα που σημαίνει ότι οι βιοτεχνίες και βιομηχανίες τροφίμων δεν προλαβαίνουν να προσαρμοστούν σε νέες παραγωγές» αναφέρει η ίδια και προσθέτει: «Το φθηνότερο προϊόν που είχαμε ήταν η τυρόπιτα με σφολιάτα. Τώρα με την απαγόρευση κάποια παιδιά θα στερηθούν ακόμη και το φθηνότερο προϊόν στα κυλικεία και αναζητούμε τρόπους να δίνουμε τυρόπιτα φθηνή χωρίς τα ελαττώματα της σφολιάτας. Επιπλέον, μας λένε να επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας στην παρασκευή ορισμένων ειδών όπως οι σαλάτες. Όμως δεν υπάρχουν στα κυλικεία χώροι παρασκευής που να μπορούν να τηρήσουν τους κανόνες υγιεινής και παρασκευής. Η υλικοτεχνική υποδομή των κυλικείων που νοικιάζουμε είναι χάλια. Είναι δώρο- άδωρο μια τέτοια πρόταση». Όλα τα προβλήματα όπως ενημερώνει η Ομοσπονδία τέθηκαν ήδη στον υφυπουργό Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου.


ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...