Τρίτη, 13 Αυγούστου 2013

Ουρανοξύστης με παγκόσμια πρωτοτυπία!

  
Αίσθηση προκαλούν οι επιλογές των εμπνευστών του πύργου In Tempo, στο τουριστικό Μπενιντόρμ της Ισπανίας, οι οποίοι φιλοδοξούσαν να κατασκευάσουν το υψηλότερο συγκρότημα κατοικιών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Ο ουρανοξύστης περιλαμβάνει 47 ορόφους, ωστόσο, έχει και μια παγκόσμια «πρωτοτυπία» καθώς δεν διαθέτει ανελκυστήρα από τον 20ο όροφο και πάνω.


Η κατασκευή του κτιρίου ξεκίνησε το 2007, ενώ μέχρι την κατασκευή του 23ου ορόφου δεν υπήρχε καν ασανσέρ για τους εργάτες οι οποίοι ανεβοκατέβαιναν με τα πόδια.

Ο ανελκυστήρας τελικά κατασκευάστηκε και λειτούργησε μέχρι τον Ιούλιο του 2011, οπότε τα συρματόσχοινά του έσπασαν και ο θάλαμος έπεσε στο κενό με 13 εργάτες, πολλοί από τους οποίους τραυματίστηκαν σοβαρά.

Τα ασθενοφόρα δεν μπορούσαν όμως να φτάσουν στο σημείο επειδή οι κατασκευαστές είχαν επιλέξει για λόγους κόστους να μην δημιουργήσουν είσοδο για οχήματα στο εργοτάξιο.

Η έλλειψη προνοητικότητας έγινε ακόμα πιο αισθητή όταν η κατασκευή είχε φτάσει στον 46ο όροφο και η κάτοψη του τελευταίου ορόφου δεν ήταν ακόμα έτοιμη.

Η μεγάλη όμως «έκπληξη» ήρθε πέρυσι τον Ιανουάριο, όταν ανακαλύφθηκε ότι οι αρχιτέκτονες δεν είχαν προβλέψει χώρο για το φρεάτιο του ανελκυστήρα πάνω από τον 20ό όροφο.

Οι αρχιτέκτονες παραιτήθηκαν τον Μάιο του 2012 και έκτοτε αρνούνται να σχολιάσουν το θέμα, αναφέρει η ισπανική εφημερίδα.

Παραμένει ασαφές πώς θα λυθεί το πρόβλημα μέχρι την παράδοση του κτηρίου, η οποία έχει αναβληθεί για το Δεκέμβριο του 2013.

Η κατασκευή έχει ολοκληρωθεί κατά 94% και το 35% των πολυτελών διαμερισμάτων έχει πουληθεί σε επενδυτές.


ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...