Πέμπτη, 9 Μαΐου 2013

Τόνοι νεκρά ψάρια επιπλέουν σε γερμανική λίμνη


Αίνιγμα για τους εμπειρογνώμονες

Ilmenau, Γερμανία: Υπάλληλοι και αρχές προσπαθούν να καθορίσουν την αιτία που σκοτώνει τα ψάρια σε μια λίμνη στο ανατολικό τμήμα της Γερμανίας.
Μέχρι αυτή την στιγμή έχουν βρεθεί 25 τόνοι νεκρών κυπρίνων που επιπλέουν στην λίμνη.

Οι ασημοκυπρίνοι άρχισαν να πεθαίνουν και να επιπλέουν με την κοιλιά επάνω στην επιφάνεια της λίμνης Heyda στη Θουριγγία, από τα μέσα Απριλίου, όπως μας αναφέρουν οι αρχές.
Δεν υπάρχουν σημεία λοίμωξης ή βακτήρια που να βρέθηκαν σε εξετάσεις που έγιναν στα νεκρά ψάρια, σύμφωνα με τις αρχές, ενώ οι ασημί κυπρίνοι συνεχίζουν να πεθαίνουν.
Οι εθελοντές έχουν χρησιμοποιήσει βάρκες για να μαζέψουν τα νεκρά ψάρια από τη λίμνη κοντά στην πόλη Ilmenau.
Ο εκπρόσωπος Bauerschmidt Eckhard για τη διαχείριση της περιοχής, είπε ότι το Συμβούλιο είχε κατακλυστεί με κλήσεις για το περίεργο αυτό φαινόμενο, ενώ κάτοικοι και τοπικοί εμπειρογνώμονες εξακολουθούν να βρίσκονται σε σύγχυση ως προς μια πιθανή αιτία.
Τις τελευταίες δεκαετίες, φύκια που ονομάζονται "Prymnesium parvum", έχουν οδηγήσει σε ένα μεγάλο αριθμό νεκρών ψαριών στον κόσμο.
Η εκδήλωση εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Ισραήλ. Μεταξύ 1969-1975, ενώ φύκια εισέβαλαν σε ποτάμια στο Ηνωμένο Βασίλειο, και σε νορβηγικά ύδατα το 1989, με αποτέλεσμα τη μαζική θνησιμότητα σολομού και πέστροφας.
Αλλά προφανώς, αυτή δεν είναι η αιτία του θανάτου από τις σκηνές της Θουριγγίας.
Τα ψάρια κυπρίνοι του γλυκού προέρχονται από ανατολικό τμήμα της Ασίας, και έχουν εισαχθεί από τον άνθρωπο σε λίμνες σε όλο τον κόσμο για εμπορική αναπαραγωγή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...