Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013

Δυσφήμηση της Κρήτης από σουηδική εταιρεία !Ανέντιμη κίνηση σουηδικής εταιρείας έχει ξεσηκώσει τους Κρητικούς τουριστικούς επιχειρηματίες. Ειδικότερα αποτροπιασμό προκαλεί η προσπάθεια ιδιωτικής επιχείρησης της Σουηδίας και συγκεκριμένα ενός ψυχαγωγικού πάρκου, να αποτρέψει τους Σουηδούς να επισκεφθούν την Κρήτη.


Η επιχείρηση Liseberg στο Γκέτεμποργκ έχει αναρτήσει αφίσες αλλά και στην κεντρική της ιστοσελίδα, την εικόνα ενός αγοριού που κλαίει και το κείμενο «Μερικά παιδιά αναγκάζονται να πάνε στην Κρήτη το καλοκαίρι – Εγγυημένα χαρούμενα παιδιά στο πάρκο μας Liseberg».

Η δυσφημιστική αυτή εκστρατεία έγινε ευτυχώς αντιληπτή από την Ένωση Ξενοδόχων Χανίων, η οποία και προέβη σε διαμαρτυρία προς την πρεσβεία της Σουηδίας στην Αθήνα, ενώ την σχετική επιστολή κοινοποίησε και στο Υπ.Εξωτερικών καθώς και στην Υπ.Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη. Την Πέμπτη η υπουργός θα βρίσκεται στην Σουηδία σε μιαν προσπάθεια τόνωσης του τουριστικού ρεύματος από αυτή την χώρα και όλοι ελπίζουν να θίξει το θέμα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων κ.Γιαννούλης δήλωσε χαρακτηριστικά στο Flashnews: «Καταλαβαίνουμε πως η συγκεκριμένη επιχείρηση θέλει να προσελκύσει πελάτες, αλλά όχι με αυτές τις μεθόδους».

Αναλυτικά η επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων:

Αξιότιμε κύριε πρέσβη,

Με μεγάλη λύπη, πληροφορηθήκαμε ότι το ψυχαγωγικό πάρκο Liseberg στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας έχει αναρτήσει αφίσα γράφοντας: ¨Μην εξαναγκάζετε τα παιδιά σας να πάνε στην Κρήτη – Εγγυημένα χαρούμενα παιδιά στο πάρκο μας Liseberg¨.

Ως Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων, εκπροσωπώντας τον σημαντικότερο προορισμό των Σουηδών, διαμαρτυρόμαστε για αυτή την απαράδεκτη ενέργεια του συγκεκριμένου ψυχαγωγικού πάρκου και ζητάμε τη βοήθεια σας, ώστε να σταματήσει άμεσα αυτή η δυσφήμιση. Είναι γνωστό ότι οι δεσμοί Ελλάδας Σουηδίας, και ιδιαίτερα της Κρήτης και του Νομού Χανίων είναι πολύ ισχυροί και σε καμία περίπτωση τέτοιες κακόβουλες ενέργειες δεν πρέπει να επηρεάζουν τις σχέσεις των δύο λαών. Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας πάνω στο θέμα.»

ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...